Povinnou karanténu si můžete zpříjemnit pečením, například zkusit domácí buchty z trouby na které mám dnes pro Vás recept. Skládá se ze základních surovin. Potřebovat budete:
Nejprve si vytvoříme kvásek (nadrobené droždí + trocha mouky, cukru a teplé (ne horké) mléko). Kvásek přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě např. pod topením dle potřeby (já nechala asi necelou hodinku). V míse smícháme mouku, mléko, máslo, vanilkový i obyčejný cukr, žloutek, špetku soli a pomalu vmícháme i kvásek. Rukama pořádně zpracujeme a necháme opět vykynout na teplém místě. Na válu těsto po kouskách rozválíme a pomocí hrotu na skleničce vykrajujeme malá kolečka. Jedno kolečko vždy pomažeme libovolnou náplní a dalším kolečkem přikryjeme a pořádně po okrajích stlačíme. Všechny koblihy pak dáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme cca 15 min. dokynout a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova cca 15-20 min. Po vytažení z trouby pomažeme rozehřátým máslem a pocukrujeme.
- 1 kostičku droždí
- cca 300 ml mléka
- 1 žloutek
- cca 500g hladké mouky
- 50g másla
- půl pytlíčku vanilkového cukru
- 3 lžičky cukru
- špetku soli
- džem/marmeládu/nutellu
Nejprve si vytvoříme kvásek (nadrobené droždí + trocha mouky, cukru a teplé (ne horké) mléko). Kvásek přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě např. pod topením dle potřeby (já nechala asi necelou hodinku). V míse smícháme mouku, mléko, máslo, vanilkový i obyčejný cukr, žloutek, špetku soli a pomalu vmícháme i kvásek. Rukama pořádně zpracujeme a necháme opět vykynout na teplém místě. Na válu těsto po kouskách rozválíme a pomocí hrotu na skleničce vykrajujeme malá kolečka. Jedno kolečko vždy pomažeme libovolnou náplní a dalším kolečkem přikryjeme a pořádně po okrajích stlačíme. Všechny koblihy pak dáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme cca 15 min. dokynout a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova cca 15-20 min. Po vytažení z trouby pomažeme rozehřátým máslem a pocukrujeme.
0 komentářů