Rajčatová polévka

by - 2/28/2020

Ráda bych se s Vámi podělila o můj oblíbený recept na rajčatovou polévku podle mé chuti.
Potřebovat budeme: 
  • 500g čerstvých rajčat
  • 1l vývaru (já používám zeleninový)
  • 1 malou cibuli
  • sůl, pepř
  • tymián
  • 2 bobkové listy
  • skořici
  • 3 lžíce 12% smetany na vaření
Na troše řepkového oleje zprudka opečeme najemno nakrájenou cibuli. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupáme, nakrájíme a přihodíme do hrnce k cibuli. Necháme chvíli osmahnout a poté přilijeme vývar. Vývar doporučuji domácí, pokud však nemáte čas, doporučuji bujon se sníženým obsahem soli od značky Natur Compagnie (na 100ml obsahuje 0,12g soli). Přihodíme tymián, bobkový list a necháme 15min. vařit. Po povaření dochutíme solí, pepřem. Polévku můžete buďto přecedit, nebo rozmixovat, já ji raději cedím. Na samotném závěru do polévky přidáme špetku skořice, která ji svou chutí ozvláštní a 3 lžíce smetany, opět krátce povaříme a můžeme podávat.



You May Also Like

0 komentářů